Stalkkeri selvitti naisen kodin selfiekuvien avulla – zoomasi uhrin silmiin

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Sosiaalisessa mediassa ei kannata paljastaa liikaa itsestään. Joskus pahantahtoiset ihmiset pystyvät selvittämään uhrinsa sijainnin tavoilla, joita harva tulisi ajatelleeksi.

Japanilaistähti Ena Matsuoka joutui pakkomielteisen fanin hyökkäyksen ja seksuaalisen ahdistelun kohteeksi kotinsa ulkopuolella. Tekijä, 26-vuotias Hibiki Sato, oli onnistunut löytämään hänet selfiekuvien avulla.

Sato paljasti poliisille käyneensä läpi Matsuokan sosiaalisessa mediassa jakamia selfiekuvia tarkkaan. Hän oli muun muassa zoomannut uhrinsa silmiin ja onnistunut löytämään Matsuokan kodin vertailemalla niihin heijastuneita näkymiä Googlen katunäkymän kuviin. Stalkkeri jäi itse kiinni valvontakameran ottamien kuvien ansiosta, uutisoi CBS News.