Kodittoman 15 vuoden vankeustuomio kumottiin – kokaiini olikin maitojauhetta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Oklahomassa asuva Cody Gregg pidätettiin poliisin löydettyä valkoista jauhetta hänen hallustaan. Kokaiiniksi epäilty aine on kuitenkin osoittautunut maitojauheeksi.

Poliisi pysäytti pyörällä ajaneen Greggin, sillä hänen pyörässään ei ollut takavaloa. Miehen hallusta löydettiin pussillinen valkoista jauhetta ja hänet pidätettiin. Vietettyään kaksi kuukautta Oklahoman piirikunnan vankilassa Gregg antoi tunnustuksen, jonka mukaan aine oli kokaiinia.

Gregg tuomittiin 15 vuoden vankeusrangaistukseen, mutta tuomio kumottiin laboratoriotestin osoitettua aineen olleen maitojauhetta. Mies oli kertonut olevansa syyllinen rikokseen saadakseen siirron toiseen vankilaan.

Independent-lehden mukaan huonomaineinen Oklahoman piirikunnan vankila kärsii tilanpuutteesta, homeongelmista ja korkeista itsemurhaluvuista. Cody Gregg on sittemmin vapautettu.