Halloween-pizzassa supertulinen yllätys – syöminen kuin ruletin pelaamista

Ruoka · Tim Isokivi

Miltä kuulostaisi ajatus pizzasta, jonka jokaisen suupalan syöminen olisi todellista arpapeliä? Morrisons-ravintolaketjun Iso-Britanniassa tarjoilemassa halloween-pizzassa saattaa odottaa tulinen yllätys.

Morrisonsin Trick or treat -pizzaa on verrattu ruletin pelaamiseen. Mausteista kanaa, jalopenoa ja juustoa sisältäviin pizzaviipaleihin on satunnaisesti piilotettu haamuchilinäkin tunnettua bhut jolokiaa.

Bhut jolokia voi sijoittua scoville-asteikolla yli miljoonaan pisteeseen. Se on noin 200 kertaa Tabasco-kastiketta tulisempaa.

– Tavoitteena on tarjota asiakkaille täydellinen karkki tai kepponen. Kysymys kuuluu, ovatko he valmiita heittämään arpaa ja kohtaamaan joko taivaan tai helvetin pizzaviipaleessa?, Morrisonsin Shezad Mahmood kuvailee Delish-sivuston mukaan.