Arnold Schwarzenegger: ”Olen 99 prosenttisesti vegaani!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Toimintatähti Arnold Schwarzenegger haluaa pelastaa ympäristön hyvinvoinnin valinnoillaan ja puhumalla ilmastoasioista julkisesti. Mies on noudattanut vegaanista ruokavaliota kolmen vuoden ajan, vaikka myöntääkin välillä tekevän poikkeuksia erityistilanteissa.

Kalifornian entinen kuvernööri on aiemmin kehoittanut ihmisiä pitämään lihattomia päiviä ruokavaliossaan. Hänen intohimoinen suhtautuminen ilmastoasioihin on näkynyt miehen nykyisessä toiminnassa, sillä vegaanisen ruokavalion lisäksi hän on toiminut erilaisten ympäristökonferenssien puhujana. Äskettäin hän tapasi ruotsalaisen 16-vuotiaan ilmastoaktivisti Greta Thunbergin.

Kaukana ovat ajat, kun iso-Arska kasvatti lihasmassaansa syömällä pääasiassa tonnikalaa, kananmunia, lihaa ja kanaa viiden massiivisen aterian verran päivässä. Nyt 72-vuotias legenda nauttii kasvispohjaista ruokavaliota, eikä käytä edes maitotuotteita aterioillaan. Hän ei mene kuitenkaan ehdottomuuksiin ja joustaa tilanteiden mukaan tervettä järkeä käyttäen.