Kannabis-kansalaisaloitteelle 50 000 allekirjoitusta – siirtyy eduskunnan käsittelyyn

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansalaisaloite-palvelussa aloitettiin tänä vuonna aloite, joka vaatii kannabiksen käytön rangaistavuuden lopettamiseksi. Se on saavuttanut tarvittavan määrän ääniä siirtyäkseen eduskunnan käsiteltäväksi.

Marraskuun 1. päivä loppuva äänten kerääminen sai Kansalaisaloite-palvelussa melkoisen loppukirin. Kannatusilmoitusten määrä nousi hieman yli 25 tuhannesta yli 50 tuhanteen viikossa.

Aloitteessa alle 25 gramman kannabiksen hallussapidosta ei tulisi enää rangaista. Lisäksi omaan käyttöön tarkoitettuja kannabiskasveja saisi kerralla omistaa neljä kappaletta. Käyttö olisi jatkossakin kiellettyä samoissa paikoissa kuin tupakointi, eikä sitä saisi käyttää myöskään lasten ja nuorten läheisyydessä tai altistaen ulkopuolisia savulle.

Osassa EU-maita kannabiksen pienten määrien hallussapidosta ei enää rangaista. Sen viihdekäyttö on sallittua muun muassa Kanadassa, osassa Yhdysvaltojen osavaltioista ja Uruguyassa.