Lentokentän työntekijä varasti matkustajan laukun – yritti myydä saalista netissä

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentokenttien henkilökunnassa on mukana myös rikollisia, jotka varastavat sekä kokonaisia laukkuja että tavaroita laukuista. Tällaisia pitkäkyntisiä jää ajoittain myös kiinni ympäri maailmaa. Tuoreimmassa tapauksessa varas jäi kiinni yritettyään myydä saalista verkossa.

American Airlinesin yhdysvaltalainen matkustaja Kinley Rice sai huomata lentonsa jälkeen, että hänen matkalaukkunsa ei saapunutkaan päätepisteeseen. Hän oletti laukkunsa päätyneen toiselle lennolle ja palautuvan myöhemmin omistajalleen, mutta toisin kävi. Varsinainen yllätys seurasi, kun matkustaja sai laukkunsa myöhemmin takaisin ilman osaa hänen pakkaamistaan tavaroista.

Uutiskanava KJRH:n mukaan matkalaukusta katosi noin tuhannen dollarin tuotteet. Pian tämän jälkeen hän näki tutunnäköisen takin sosiaalisen median myyntipalstalla. Matkustaja huomasi nimittäin Facebookissa myynnissä täsmälleen samanlaisen Patagonian takin, jonka hän oli ostanut, ja kaiken lisäksi kuitissa oleva sarjanumero oli sama kuin ilmoituksen takissa.

Matkustaja ryhtyi selvittämään myyjän henkilöllisyyttä ja pian selvisi, että myyjä työskentelee Tulsan kansainvälisellä lentokentällä matkatavaroiden parissa Piedmont Airlinesin palveluksessa. Lentoyhtiö American Airlines on ilmoittanut selvittävänsä tapausta yhdessä viranomaisten kanssa.