Äiti palautti kirjaston kirjat myöhässä – saattaa joutua vankilaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viiden lapsen äiti saattaa olla päätymässä vankilaan melko vähäpätöiseltä vaikuttavasta rikoksesta. Hän palautti kaksi kirjaston kirjaa myöhässä. Yhdysvaltojen Michiganissa asuva Melinda Sanders-Jones oli lainannut kirjastosta kirjat Where the Sidewalk Ends ja Night.

Hän oli unohtanut ne hyllyyn, kunnes yritti käyttää tulostinta paikallisessa kirjastossa ja sai kuulla saaneensa käyttökiellon palveluihin. Sanders-Jones palautti kirjat ja luuli selviävänsä sakkorangaistuksella.

Nainen sai kuitenkin kuulla myöhemmin hänestä tehdystä pidätysmääräyksestä. Sanders-Jonesia syytetään lainatavaran palauttamisen laiminlyönnistä, josta saattaa seurata maksimissaan 93 vuorokauden vankeusrangaistus ja 500 dollarin sakot.

– Vankilaan joutuminen kahden kirjan vuoksi ei ole mielestäni ok. En ehdottomasti halunnut varastaa kirjaston omaisuutta, Sanders-Jones kuvailee WILX-uutissivuston mukaan.