Humalaisen auto pihapuuhun Petäjävedellä – ei pystynyt puhaltamaan alkometriin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Petäjävedellä asuva henkilö soitti hätäkeskukseen torstaina iltapäivällä, koska naapurin auto oli valunut hänen pihalleen. Ajoneuvo oli törmännyt hänen pihapuuhunsa.

Poliisit selvittelivät paikalla tilannetta ja saivat tietää, että auton alkuperäinen kuljettaja oli jättänyt auton sammutettuna, käsijarru päällä pihaan ja mennyt taloon sisälle. Auton etupenkille jäi odottamaan hänen kyydissään ollut mies. Kun kuljettaja tuli takaisin, hän löysi autonsa naapurin pihasta, puuhun törmänneenä.

Hätäkeskukseen soittanut sen sijaan kertoi, että törmäyksen jälkeen auton kuljettajan paikalta tuli ulos mies, joka oli niin päihtynyt, että jäi nojaamaan autoon pysyäkseen pystyssä. Mies ei päihtymystilansa vuoksi pystynyt puhaltamaan poliisin seulonta-alkometriin, joten hänet vietiin verikokeisiin. Miestä epäillään muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta käsitellessään auton hallintalaitteita.