Kajaanilaismies ajeli umpihumalassa – kiväärit levällään auton takatilassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi pysäytti vuonna 1959 syntyneen kajaanilaismiehen Kajaanin ohitustiellä sunnuntaina kello 18:30. Viranomaisten mukaan mies syyllistyi törkeään rattijuopumukseen sekä ampuma-aserikkomukseen.

Mies puhalsi alkoholimittariin tuloksen 0.78 milligrammaa uloshengityslitrassa. Poliisi havaitsi miehen auton takatilassa kaksi kivääriä ilman suojapusseja. Aseisiin käyviä patruunoita oli runsaasti auton etupenkillä ja keskikonsolissa.

Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa sekä aseet ja patruunat otettiin poliisin haltuun. Lain mukaan moottorikäyttöisessä ajoneuvossa ampuma-asetta saa kuljettaa vain lataamattomana suojuksessa tai sijoitettuna suojattuun tilaan. Metsästysaseen kuljettamisessa noudatetaan lisäksi metsästyslain määräyksiä.