Poliisi ihmeissään: Rannalle huuhtoutuu puhdasta kokaiinia lähes päivittäin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ranskassa on ihmetelty rannoille viime viikkoina huuhtoutunutta kokaiinia. Kokaiinipaketteja ilmestyy rannoille lähes päivittäin. Todennäköisesti Etelä-Amerikasta peräisin olevaa huumetta on huuhtoutunut maihin viime viikkojen aikana jopa 60 miljoonan euron arvosta.

Pelkästään sunnuntaina kokaiinia löydettiin Loire-Atantiquesta 14 kilon edestä. Kokaiinia kuvaillaan erittäin puhtaaksi ja näin ollen vaaralliseksi.

– Tuote on erittäin puhdasta, eikä sitä pidä käyttää tässä muodossa korkean yliannostuksen riskin vuoksi, paikallinen yleinen syyttäjä Philippe Astruc kuvailee.

The Guardian -lehden huumeiden on spekuloitu voivan olla peräisin esimerkiksi myrskyyn joutuneesta salakuljettajien aluksesta. Ihmisiä kehotetaan välttämään pakettien käsittelyä, sillä se voi johtaa huumetuomioon.