Joaquin Phoenix sai PETAn kunniapalkinnon – ollut vegaani yli 40 vuotta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Superroisto Jokerin roolissa äsken nähty näyttelijä Joaquin Phoenix on pitkän linjan vegaani ja eläinten oikeuksien puolustaja. Hän on syönyt vegaanista ruokaa kolmevuotiaasta asti. Mies on myös käyttänyt kuuluisuuttaan hyväksi ajaessaan eläinten oikeuksia eteenpäin.

Eläinjärjestö PETA on ojentanut Joaquin Phoenixille vuoden 2019 Person of the Year -palkinnon. Yhdistyksen mukaan näyttelijä käyttää aina tilaisuuden hyväksi ja puhuu avoimesti eläinten hyvinvoinnista. 45-vuotias mies on nähty PETAn kampanjoiden kasvoina viime vuosina.

– En halua aiheuttaa kipua toiselle elävälle olennolle. En halua viedä niiden poikasia. En halua pakottaa niitä olemaan sisätiloissa lihotettavana ja sen jälkeen teurastettavana. Se on absurdia ja barbaarista, Phoenix kommentoi vegaaniuttaan Joker-elokuvan pressikiertueella taannoin.