Aikuiset miehet töhrivät siltaa Janakkalassa – varastivat huoltoaseman saippuatelineen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Töhrijät ja ilkivallan tekijät aiheuttavat kaupungeille vuosittain satojen tuhansien eurojen kustannukset. Yleensä töhrijät ovat alaikäisiä poikia, jotka esittelevät vajavaisia piirustustaitojaan sähkökaapeissa, talojen seinissä ja bussipysäkeissä. Tällä kertaa poliisi otti kuitenkin kiinni aikuiset miehet.

Poliisipartio päätti tarkastaa aamuyöllä Janakkalassa moottoritiesillan alle pysähtyneen auton. Viranomaiset huomasivat, että paikalla haisi voimakkaasti maalille. Samassa kaksi miestä juoksi autoon ja lähtivät liikkeelle.

Poliisi pysäytti auton. Autossa oli noin nelikymminen ja parikymminen mies. Kuljettajana toimineella vanhemmalla miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hänelle tehtiin huumausainepikatesti, joka oli positiivinen amfetamiinin osalta.

Poliisit huomasivat myös molempien miesten käsissä maalia. Autosta löytyi useita spraymaalikannuja ja huumausaineita. Sillasta, jonka viereen miehet olivat parkkeeranneet, löytyi tuoreita graffitikuvioita.

Miesten epäillään lisäksi käyneen hetkeä aiemmin Linnatuulen huoltoasemalla töhrimässä wc:n seinää spraymaalilla. He olivat anastaneet vessasta saippua-automaatin. Miehet otettiin kiinni. Kuljettajaa epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta ja heille molemmille kirjattiin rikosnimikkeet näpistyksestä, vahingonteosta ja huumausainerikoksesta.