WC-pöntöt menevät uusiksi – uutuus tähtää tuottavuuden parantamiseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes jokainen aikuinen on joskus käyttänyt matkapuhelintaan samalla kun istuu vessanpöntöllä tarpeillaan. Moni tekee sitä jokaisen vessakäynnin yhteydessä ja jotkut istuvat työpaikan pöntöllä pitkään vain levätäkseen. Nyt brittiläisen StandardToilet startup-yrityksen kerrotaan kehittäneen uudenlaisen wc-pöntön, jonka on määrä lisätä ihmisten tuottavuutta vessakäyntien yhteydessä.

Asiasta uutisoineen Wired-lehden mukaan uutuudessa wc-istuin on selvästi kalleellaan eteen päin, jotta siinä istuja ei tuntisi oloaan niin mukavaksi kuin nykyisissä wc-istuimissa. Kallistus on 13 astetta, jolloin pöntöllä on mukava istua pari minuuttia, mutta pidempään istuminen alkaa rasittaa jalkoja, jolloin ihminen ei jää siihen pitkäksi aikaa esimerkiksi käyttämään puhelintaan.

Kuten arvata saattaa, uudenlainen epämukava vessanpönttö on suunniteltu erityisesti työpaikoille, joissa henkilöstö viettää joskus pitkiäkin aikoja vessassa ilman varsinaista syytä. Nyt siihen on tulossa viimein loppu. StandardToiletin perustaja Mahabir Gillin mukaan istuimella ei kovin helposti viihdytä viittä minuuttia pidempään. Yhden wc-istuimen hinta on 150 – 500 euroa.