VR laskee säästölipun hintoja – merkittävästi etua opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat VR:n junien säästölipun halvemmalla tästä päivästä lähtien. Säästölipusta saa jatkossa saman alennuksen kuin peruslipusta. Aiemmin alennusryhmät ovat joutuneet maksamaan saman hinnan säästölipuista kuin tavalliset kuluttajat.

Lippualennukset vastaavat kysyntään, sillä VR:n matkamäärät ovat kasvaneet kotimaan kaukoliikenteessä 24 prosenttia vuodesta 2016. Suurimmat syyt kasvun taustalla ovat junalippujen aiempaa edullisemmat hinnat. Lasten alennusprosentti on 40, varusmiesten 30 ja eläkeläisten 20 prosenttia. Säästölippuja on tarjolla rajattu määrä kaikkiin junavuoroihin. Ruuhka-aikojen ulkopuolisille junavuoroille säästölippuja on kuitenkin saatavilla enemmän.

– Olemme lisänneet viime vuosina valtavan määrän junavuoroja liikenteeseen. Suuressa osassa junavuoroja on hyvin tilaa, mutta ruuhkaisimmat vuorot täyttyvät nopeasti. Erityisesti opiskelijoilla ja eläkeläisillä voi kuitenkin olla mahdollisuus valita oma matkustusaikataulunsa joustavammin kuin vaikkapa työmatkustajilla. Matkustamalla ruuhka-ajan ulkopuolella voi paremmin siis myös varmistaa edullisemman lipun, VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola kertoo.