Kannabis laillistettiin Yhdysvaltojen Illinoisissa – ensimmäisenä päivänä 3,2 miljoonan dollarin myynti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kannabiksen viihdekäyttöön liittyviä lakeja on viime vuosien aikana löysätty eri puolilla Pohjois-Amerikkaa. Tammikuun alusta saakka se on ollut sallittua myös Yhdysvaltojen Illinoisin osavaltiossa.

Kannabistuotteet menivät kaupaksi kuin kuumille kiville heti 1. tammikuuta alkaen. Bloomberg-lehden mukaan pelkästään ensimmäisenä päivänä niitä myytiin 3,2 miljoonan dollarin, eli lähes 2,9 miljoonan euron edestä.

Illinois on 11. Yhdysvaltojen osavaltio, jossa kannabiksen viihdekäyttö on sallittu. Tuotteita voivat ostaa 21 vuotta täyttäneet ja vanhemmat osavaltion hyväksymistä liikkeistä. Kannabiksen odotetaan tuottavan 2-4 miljoonan dollarin edestä verotuloja Illinoisin osavaltiolle.