Älä treenaa kuukautisten ensimmäisenä päivänä – tässä syy

Fitness Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Cecilia Harris on kunto-ohjaaja, joka on työskennellyt myös monien julkisuuden henkilöiden kanssa. Harrisin mielestä naisten tulisi enemmän kiinnittää huomiota omaan hormonitoimintaansa ja kuukautiskiertoonsa suunnitellessaan treeniaikatauluaan.

Osalle naisista kuukautiset ovat täysin kivuttomat, mutta suurin osa naisista pystyy kuitenkin kuukauden aikana tuntemaan kuukautiskiertonsa eri vaiheet hyvin selvästi. Iso osa naisista kokee kuukautisten alkamisen myös hyvin kivuliaasti ja joutuu syömään särkylääkkeitä alavatsakramppeihin. Tämä on yksi syy siihen, minkä vuoksi naisten ei Harrisin mukaan tulisi kuntoilla kuukautisten alkamispäivänä.

Cecilia Harris kertoi Daily Mail -sivuston mukaan, että naisten tulisi kuukautisten alkamispäivänä keskittyä rentoutumiseen ja käydä esimerkiksi rauhallisella kävelyllä. Korkeasykkeiset ja intensiiviset hikitreenit tulee Harrisin mukaan sijoittaa kuukautisten päättymisen jälkeiselle viikolle, koska silloin olo on kaikista energisin ja voimakkain.