Humalainen poistettiin ravintolasta – yritti sen jälkeen ajaa ihmisten päälle Kotkassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomen poliisi sai tiedon ajoneuvosta, joka oli ajanut ihmisiä kohti ravintolan edessä Kotkassa loppiaisen vastaisena yönä puoli neljän maissa. Paikalla olleet ihmiset olivat joutuneet juoksemaan autoa karkuun välttääkseen yhteentörmäyksen.

Poliisit saivat tietää, että autoa kuljettanut mies oli aiemmin poistettu samasta ravintolasta. Poliisipartio tavoitti ravintolan luota poistuneen auton Vuorelankulmassa, josta auto jatkoi matkaa voimakkaasti kiihdyttäen Hyväntuulentielle.

Poliisit seurasivat kuljettajaa, kunnes hän ajoi Korkeakosken sillalla oikealla puolella olevalle pyörätielle. Ajoneuvo vaurioitui ulosajossa. Kuljettaja yritti vielä lähteä juosten karkuun, mutta poliisit saivat hänet kiinni. Kuljettaja puhalsi 1,94 promillea.

Ajoneuvon vuonna 1999 syntynyt mieskuljettaja on kiinniotettuna asian selvittämisen vuoksi ja häntä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta.