100-vuotias Diego-kilpikonna eläkkeelle – siitti urallaan yli 800 jälkeläistä ja pelasti lajinsa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

100-vuotiaan Diego-kilpikonnan uskotaan pelastaneen oman lajinsa kiimaisuutensa ansiosta. Galapakoksenjättiläiskilpikonna on siittänyt yli 800 jälkeläistä. Diego lennätettiin San Diegon eläintarhasta Galapagos-saarten Espanolaan alun perinkin osana siitosohjelmaa.

Tuolloin saarella eli vain kaksi urospuolista ja 12 naaraspuolista galapakosenjättiläiskilpikonnaa. Osittain Diegon libidon ansiosta saarella elää nyt yli 2 000 lajin edustajaa.

Urakkansa myötä Diego on päässyt ansaituille eläkepäiville. Siitosohjelmassa oli mukana yhteensä 15 kilpikonnaa. Muut saarelle tuoduista kilpikonnista eivät kuitenkaan saaneet yhtä paljon jälkikasvua kuin Diego, uutisoi CNN.

Uusimmat