NXIVM-seksikultin johtaja oikeuteen – 80 seksiorjaa vaatii korvauksia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkkiksia ja menestystä janoavia naisia riveihinsä värvännyt Keith Raniere joutuu jälleen oikeuden eteen vastaamaan teoistaan. Hän ja hänen 14 avustajaansa ovat pyörittäneet vuosien ajan NXIVM-verkostomarkkinointiyhtiötä, joka paljastui seksikultiksi. Naisia alistettiin, painostettiin ja käytettiin hyväksi.

Kultissa olleille naisille luvattiin upeita uramahdollisuuksia. Todellisuudessa heidät pakotettiin toimimaan seksiorjina Keith Ranierelle. Koko vyyhti nivoutui näennäistieteen väitteiden ympärille, ja hyväuskoiset naiset joutuivat nopeasti loukkuun. Heidät pakotettiin laihduttamaan ja kuntoilemaan Ranieren naisihanteen mukaiseksi – eli anorektisen laihaksi.

Seksikultin toiminta rahoitettiin sekä sen jäsenten orjatyön ja kurssimaksujen että kahden rikkaan viskitislaamon perijättären, Claire ja Sara Bronfmanin jättiomaisuuden turvin. Yksi naisia kulttiin värvänneistä on Smallville-televisiosarjassakin nähty näyttelijätär Allison Mack.

Keith Raniere, kuten hänen kultin lähipiirinsä, ovat jo vankilassa aiemmista heitä vastaan nostetuista syytteistä ja tuomioista. Nyt kanteen nostaneet seksiorjat haluavat kuitenkin korvauksia RadarOnlinen raportin mukaan. Useimmat heistä on polttomerkitty Ranieren nimikirjaimilla. Kaikki toiminta on tapahtunut 20 vuoden ajan New Yorkin rikkaiden seurapiirihenkilöiden silmien alla.