Suomen tullin nimissä liikkuu huijausviestejä – älä avaa linkkiä!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen tulli tiedottaa, että viranomaislaitoksen nimissä on lähetetty huijausviestejä. Tulli valvoo rajojen yli kulkevaa tavaraliikennettä, mutta ei lähetä ihmisille ilmoituksia viesteillä.

– Nimissämme on lähetetty tietojen kalasteluviestejä: ”Et ole maksanut tullia lähetyksestäsi”. Emme lähetä tällaisia viestejä asiakkaillemme. Tavaran saapumisilmoitukset tulevat aina Postilta tai kuljetusliikkeeltä, tullista tiedotetaan.

Viestiin ei pidä vastata eikä siinä olevaa linkkiä avata. Mikäli on tilannut ulkomailta tavaraa, saapuu lähetys Suomeen kuljetusyrityksen varastolle. Kuljetusyritys lähettää saapumisilmoituksen, minkä jälkeen tilaajan pitää tullata lähetys. Lisää ohjeita löytyy täältä.

Nimissämme on lähetetty tietojen kalasteluviestejä: ”Et ole maksanut tullia lähetyksestäsi”.Emme lähetä tällaisia…

Publiée par Tulli sur Jeudi 23 janvier 2020