Tutkimus: Nainen saa orgasmin keskimäärin 13,46 minuutissa

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Naisen orgasmiin ja sen saavuttamiseen on läpi historian liitetty erilaisia myyttejä ja väitteitä, mutta kuinka hyvin ne pitävät paikkansa? Orgasmin saamiseen ja siihen vieneeseen aikaan perehdyttiin tuoreessa tutkimuksessa.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 20 maassa asuvaa 645 naista, joita pyydettiin käyttämään sekuntikelloa seksin aikana kahdeksan viikon ajan. Journal of Sexual Medicine -julkaisussa julkaistujen tulosten mukaan orgasmin saavuttaminen kesti heiltä keskimäärin 13 minuuttia ja 46 sekuntia. Kaikki tutkimukseen osallistuneet olivat noin 30-vuotiaita yksiavioisessa suhteessa eläviä heteronaisia.

Vain 31,4 prosenttia tutkimukseen osallistuneista sai orgasmin penetraation aikana. 62,6 prosentin tapauksessa orgasmi vaati samanaikaisesti muita toimia, kuten suutelemista, näykkimistä ja vartalon koskettelua. 42,2 prosenttia vastanneista piti mieluisimpana asentoa, jossa nainen on päällä.