Joensuulaisnuorten oudot kuolemat selvitettiin – eivät liittyneet myrkkyhuumeisiin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itä-Suomen poliisi varoitti viime vuoden syyskuussa, että Joensuun seudulla liikkuu mahdollisesti vaarallista huumausainetta. Poliisi tutki tällöin kahden nuoren miehen kuolemantapausta. Nyt yksityisasunnosta löytyneiden vainajien kuolinsyy on johtunut usean eri päihteen yhteisvaikutuksesta.

MTV Uutisten mukaan kahden nuoren miehen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta tai myrkyllisiä aineita. Oikeuskemiallisten tutkimusten mukaan miehet ovat nauttineet sekalaisen määrän päihteitä ja kyseessä ei ole ollut yksi ja tietty kuolemaan johtava aine. Vainajien löytymisen jälkeen pidätettiin joensuulainen mies, jonka hallussa oli 187 Subutex-tablettia.

Syyskuussa kiinni otetun miehen ei kuitenkaan enää epäillä liittyvän nuorten miesten kuolemaan. Sen sijaan Pohjanmaan poliisi tiedotti helmikuun alussa tutkivansa uutta myrkkyhuumetapausta. Kaksi henkilöä oli kuollut ja kolme toimitettu sairaalahoitoon epäillyn myrkytyksen takia.