Myrsky paljasti 130 miljoonaa vuotta vanhan dinosauruksen jalanjäljen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eurooppaa taannoin koetelleella Ciara-myrskyllä on ollut yllättäviäkin vaikutuksia. Sen uskotaan tuoneen esiin dinosauruksen jalanjälken Iso-Britannian Wightsaarella.

Fossiileja etsivän Wight Coast Fossils -ryhmän mukaan myrsky todennäköisesti puhaksi pois hiekkaa saveen jääneen muinaisen jalanjäljen päältä. Noin 130 miljoonaa vuotta vanhan jäljen uskotaan kuuluneen joko neovenator tai baryonyx -dinosauruslajille.

Jäljen uskotaan valitettavasti katoavan pian uudelleen vuoroveden ansiosta. Satoja miljoonia vuosia vanhoja dinosaurusten jalanjälkiä paljastuu toisinaan edelleen eri puolilta maailmaa. Monissa tapauksissa jäljet on löydetty rannikoilta tai niiden tuntumasta.

 

The Atlantic Ocean is taking aim at us this week, with storms, high winds and lashing rain! But all this weather is…

Publiée par Wight Coast Fossils sur Jeudi 13 février 2020