Sony patentoi mullistavan Playstation-ohjaimen – tunnistaa pulssin ja hikoilun

Digi Pelit · Tim Isokivi

Intensiivisestä pelaamisesta tulee helposti hiki, ja lähitulevaisuuudessa myös pelikonsoli saattaa hupmata sen. Playstation on patentoinut uuden pulssia ja hikoilua mittaavan ohjaimen.

Sonyn hakema patentti paljastaa Respawn First -sivuston mukaan mahdollisia yllättäviä puolia Playstation 5 -konsolin DualShock 5 -ohjaimesta. Ohjain voisi niin kutsutun biofeedback-menetelmään avulla muutella pelikokemusta pelaajan käsien pulssista ja hikoilun määrästä kerättyjen tietojen perusteella. Mikäli pelaaja ei esimerkiksi vaikuttaisi tarpeeksi jännittyneeltä kauhupelin aikana, voisi peli säikytellä häntä enemmän.

Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää ovatko ominaisuudet mukana ainakaan Playstation 5 -ohjaimen perusversiossa. Teknologia-alan yhtiöillä on tapana patentoida uusia ideoita silloinkin, kun niiden päätymisestä laitteiden todellisiksi ominaisuuksiksi on vielä epäselvää.