Australiasta loppui koronapaniikissa vessapaperi – sanomalehti painoi sitä lisää

Ohhoh! · Stara.fi

Maailmalla parhaillaan valtavalla vauhdilla leviävä koronavirus on johtanut erikoisiin tilanteisiin myös muuten kuin kokonaisten maiden ja suurkaupunkien sulkemisin. Monin paikoin kauppojen hyllyt ovat tyhjentyneet elintarvikkeista, joita ihmiset hamstraavat koteihinsa varmuuden vuoksi.

Australiassa elintarvikkeiden lisäksi myös vessapaperit ovat olleet hamstraajien suosiossa siinä määrin, että ne ovat loppuneet kaupoista koko maassa. Woolworths-kauppaketju on ilmoittanut säännöstelevänsä vessapaperin ostomääriä sekä verkkokaupassa että supermarketeissa, kunhan saavat sitä lisää myyntiin.

Paikallinen sanomalehti The Northern Territories News helpotti vessapaperipulaa viime torstaina omalta osaltaan painamalla lehteen kahdeksan sivua ylimääräistä käytettäväksi vessapaperina tavallisen loppuessa. Noilla sivuilla ei ollut lainkaan artikkeleita, vaan ainoastaan ohjeet vessapaperiksi leikkaamiseen. Lehden päätoimittaja Matt Williams totesi Guardian Australian haastattelussa, ettei se ollut ”paskempi lehti”.