Salametsästäjät tappoivat harvinaisen valkoisen kirahvin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kenian tiettävästi ainoa valkoinen kirahvinaaras ja sen poikanen ovat kuolleet. Erittäin harvinainen eläin joutui salametsästäjien tappamaksi. Uutisen paljasti Garissa countyn suojelualue tiedotteessaan.

Salametsästäjät olivat tappaneet kirahviemon, minkä seurauksena sen poikanen oli nääntynyt kuoliaaksi. Tapausta kuvaillaan murheelliseksi koko Kenian kannalta, ja se tulee vaikuttamaan niin alueen turismiin kuin tutkijoihinkin.

Keniassa on nyt jäljellä vain yksi valkoinen kirahvi, nyt tapetun naaraan toinen jälkeläinen. Valkoisten kirahvien väri johtuu albinismin sijaan melaniiniin vaikuttavasta leukismista. Harvinaiset kirahvit löydettiin People-lehden mukaan ensi kertaa vuonna 2017 paikallisen kyläläisen havaittua ne ja ilmoitettua asiasta puistonvartijalle.

 

SAD NEWS 😢😢: Ishaqbini-Hirola Community Conservancy in Garissa County loses two famous white giraffes (the only female…

Publiée par Northern Rangelands Trust sur Mardi 10 mars 2020