Suomalainen huumekuski ei oppinut kerrasta – poliisin haaviin uudelleen jo tuntien päästä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tiedon Hämeen VT4:llä epävarmasti ajaneesta autosta sunnuntaina varhain iltapäivällä. Poliisit löysivät ajoneuvon kuljettajineen nopeasti ja puhalluttivat kuskin. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen huumausaineille.

Autoa kuljettanut reilu kolmekymppinen mies kuljetettiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan verikokeeseen. Tämän jälkeen hänet päästettiin vapaalle jalalle. Miestä epäillään rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Muutamaa tuntia myöhemmin sama mies tavattiin Heinolassa autoilemasta. Poliisi meni paikalle ja huumepikatesti näytti edelleen positiivista. Heinolan kiinnijäämisen jälkeen miestä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja rattijuopumuksesta.