Näin matkailu on muuttunut kymmenessä vuodessa – 5 konkreettista asiaa

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset matkustelevat nykyään enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Matkakuumetta on vaikeaa olla potematta, koska sosiaalinen media on pullollaan kauniita kuvia. Välillä voikin tuntua siltä, että omat ystävät ovat jatkuvasti ulkomailla.

Matkailu on muuttunut kymmenessä vuodessa paljon. Insider listasi viisi konkreettista asiaa, jotka ovat vauhdittaneet muutosta ja olleet mukana muuttamassa matkailutottumuksia.

1. Airbnb

Ihmiset eivät enää valitse valmiita hotellipaketteja vaan etsivät yhä useammin majoituksensa itse esimerkiksi airbnb-sivuston kautta.

2. Matkailusomettajat

Moni somevaikuttaja on saanut itselleen ammatin matkustamisesta. Matkailualan yritykset maksavat heille siitä, että he matkustavat ja yöpyvät kauniissa paikoissa, joista he ottavat upeita kuvia ja joita he suosittelevat seuraajilleen. Moni seuraaja voi inspiroitua kuvien ansiosta jopa niin paljon, että varaa matkan ja haluaa yöpyä samassa kauniissa paikassa.

3. Ympäristöä säästävä turismi

Yhä useampi matkaaja on tietoinen matkustamisen vaikutuksista ympäristöön. Moni haluaakin kompensoida lentämistä tekemällä itse matkakohteessa jotakin hyvää. Turistit osallistuvat yhä useammin eläinten ja ympäristön hoitamiseen ja keräävät esimerkiksi paikallisten kanssa roskia uimarannoilta.

4. Talvimatkustaminen

Talvella matkustaminen tarkoittaa monelle suomalaiselle sitä, että hakeudutaan etelän lämpöön. Talvimaisemiin matkustamisesta on kuitenkin tullut yhä suositumpaa. Ihmiset haluavat päästä lumisiin maisemiin nauttimaan laskettelemisesta ja muista talvisista lajeista.

5. Etätyöskentely

Yhä useampi elää ulkomailla ja matkustelee tehden samalla omia töitään etänä mistä päin maailmaa tahansa.