Euroviisut 2020 on peruttu koronaviruksen vuoksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Juuri tulleen tiedon mukaan Euroviisut 2020 on päätetty perua Rotterdamissa koronaviruksen vuoksi. Huippusuositun kansainvälisen laulukilpailun järjestäjätahot ilmoittivat päätöksestä hetki sitten julkaistulla videoviestillä. Päätös tehtiin yhdessä paikallisten viranomaisten kanssa.

Organisaatio pyrki viime viikkoina etsimään vaihtoehtoisia tapoja järjestää vuoden 2020 Euroviisut, mutta lopulta heidän oli nostettava kädet pystyyn ja peruttava koko tämänvuotinen tapahtuma Kilpailun johtaja Jon Ola Sand kertoi järjestäjien pyrkivän järjestämään Euroviisut Rotterdamissa vuonna 2021. Hän korosti, että Euroviisujen järjestäminen ajallaan oli mahdotonta virusepidemian vuoksi.

Suomen edustajaksi nyt peruuntuneisiin Euroviisuihin valittiin äskettäin Aksel Kankaanranta kappaleellaan Looking Back. Ennakkoon vedonlyönnissä Erika Vikman nimettiin ylivoimaiseksi ennakkosuosikiksi, mutta hän joutui lopulta tyytymään toiseen sijaan.

Suomen toistaiseksi ainoa Euroviisujen voitto tuli vuonna 2006, kun Mr. Lordin englanniksi esittämä kappale Hard Rock Hallelujah korjasi potin. Parhaiten menestynyt suomeksi laulettu kappale puolestaan on Marion Rungin Tom tom tom, joka sijoittui kuudenneksi vuonna 1973. Tuoreimpien tietojen mukaan näyttää siis siltä, että vuonna 2020 ei euroviisuilla lainkaan.