Katy Perryn tuomio biisivarkaudesta kumottiin – säästyi miljoonien korvauksilta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poptähti Katy Perry ja hänen tuottajansa tuomittiin viime vuonna maksamaan 2,5 miljoonan euron korvaukset biisivarkaudesta. Kristillistä hiphopia tekevä Marcus Gray oli kanteessa kuvaillut Perryn Dark Horse -hittiä kopioksi kappaleestaan Joyful Noise.

Katy Perry teki kuitenkin valituksen oikeuden päätöksestä. Uudessa käsittelyssä tuomari Christina Snyder ja musiikkitieteilijä Todd Decker totesivat, etteivät Joyful Noise -kappaleen elementit ole niin ainutlaatuisia tai harvinaisia että Dark Horse -hitin tekijät olisivat syyllistyneet tekijänoikeuslain rikkomiseen.

The Hollywood Reporter -lehden mukaan Katy Perry voitti lopulta valituksensa. Oikeuden alkuperäisen päätöksen kumoamisen myötä poptähden, Capitol Recordsin ja Dark Horsen tuottajien tarvitse maksaa 2,5 miljoonan euron korvauksia.