Paul McCartney julkaisi lastenkirjan – kertoo kokemuksista isoisänä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

The Beatles -yhtyeessä 1960-luvun alkupuolella maailmanhistorian suosituimpien rocktähtien joukkoon noussut Paul McCartney julkaisi lasten kuvakirjan nimeltään Hey Grandude! Sen suomenkielinen versio Hei Vauhtivaari! ilmestyi hiljattain.

The Beatles -lauluntekijän kuvakirja kertoo osittain muusikon omista kokemuksista isoisänä. Kirja on koko perheen seikkailutarina. McCartneylla on kahdeksan lastenlasta, joista yksi yllätti hänet eräänä päivänä kutsumalla vaaria ”grandadin” sijaan ”grandudeksi”. Tästä nimityksestä syntyi tarina Vauhtivaarista, jolla on taikakompassi.

Paul McCartney on voittanut yhteensä 18 Grammy-palkintoa. Hänen viimeisin sooloalbuminsa Egypt Station nousi vuonna 2018 Yhdysvaltojen albumilistan ykköseksi. Hän on 77-vuotias.