Tältä sosiaalinen eristäytyminen näyttää eri puolilla maailmaa

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tällä hetkellä koronaviruspandemia on pakottanut miljoonat ihmiset pysyttelemään kotonaan ja välttämään kaikkia sosiaalisia tilanteita muiden ihmisten kanssa. Monissa maissa asukkaat saavat poistua kodin ulkopuolelle vain mikäli heidän pitää päästä sairaalahoitoon tai käydä kaupassa ostamassa välttämättömiä ruokatarpeita.

BuzzFeed-kanava julkaisi YouTube-videon, jossa ihmiset eri puolilta maailmaa kertovat omasta tilanteestaan. Videolla nähdään miltä tilanne näyttää yksittäisten ihmisten silmin kahdeksassa eri maassa. Koronaviruksen leviäminen on hyvin eri vaiheissa esimerkiksi Italiassa, Etelä-Koreassa ja Saksassa, mikä näkyykin toimina, joita kussakin maassa on tehty viruksen leviämisen estämiseksi.

Hong Kongissa asuva Yvette on ollut kotonaan sosiaalisessa eristyksessä muista jo lähes kaksi kuukautta kun taas espanjalainen Pedro on videon kuvaamisen aikana vasta aloittanut oman eristäytymisensä. Videolla nähdään kuvia myös eri maiden kaupungeista. Osa kaupungeista näyttää täysin autioilta kun taas toisissa ihmisiä on kadulla melko paljonkin.