Rippikouluja saatetaan siirtää – konfirmaatiomessut järjestetään loppuvuodesta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Seurakunnat pohtivat parhaillaan poikkeusajan rippikoulumalleja. Rippikouluja ja -leirejä järjestetään vasta sitten, kun viranomaiset ovat antaneet siihen luvan. Tämä tarkoittaa sitä, että konfirmaatiot voivat siirtyä pitkälle loppuvuoteen esimerkiksi joululomille.

Suomessa on tänä vuonna 45.000 rippikouluikäistä nuorta. Lisäksi rippikoulutoiminnassa on mukana suuri joukko isosia, joilla on merkittävä rooli rippikoulujen toteutumisessa.

– Mikäli epidemiasta toipuminen vie kesän yli, koulujen syys- tai joululoma voivat olla vaihtoehtoisia ajankohtia leireille. Kaikilla seurakunnilla ei kuitenkaan ole tähän mahdollisuutta. Ratkaisut tulevat olemaan erilaisia eri puolella Suomea, koska rippikoululaisten määrä ja tilojen saatavuus eroavat suuresti seurakunnittain, Suomen evankelis-luterilainen kirkko tiedottaa.