Kanye Westin teinivuosien taiteen arvo voi kohota kymmeniin tuhansiin dollareihin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri Kanye West esitti lukioaikoinaan merkkejä myös lupaavana kuvataiteilijana. Tähden teini-iässä tekemien piirrosten ja maalausten arvon uskotaan nousevan jopa kymmeniin tuhansiin dollareihin.

Antiques Roadshow -sarjassa vieraili taannoin mies, joka on naimisissa Westin serkun kanssa. Räppärin teini-ikäisenä työstämä taideportfolio päätyi hänen haltuunsa Westin äidin kuoltua vuonna 2007. Portfolio on peräisin vuodelta 1995, jolloin tähti täytti 18 vuotta.

Sarjan arviotsija Laura Woolley uskoo neljän esitellyn teoksen arvon kohoavan yhteensä 16,000 – 23,000 dollariin, eli noin 15 000 – 21,300 euroon. Woolleyn mukaan muusikoiden tekemälle kuvataiteelle löytyy runsaasti kysyntää. Erityisesti Kanye Westin kaltaisen tärkeään kulttuurilliseen asemaan kohoneen henkilön tekemät teokset voivat olla keräilijöiden keskuudessa haluttua tavaraa.