Suomalaiset kalsarikännit leviävät Yhdysvalloissa – koronaepidemian odottamaton seuraus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokainen suomalainen tietää mitä kalsarikänni tarkoittaa, mutta muualla maailmassa käsite alkoholin nauttimisesta alushousut jalassa kotona on vieras. Suomalaista perinnettä on ihmetelty ympäri maailmaa vuosien ajan. Koronaviruksen pandemia on nyt ajanut miljardit ihmiset koteihinsa viikkokausiksi, joten kalsarikännit ovat ajankohtaisempia kuin koskaan.

Parhaillaan The New York Times -lehtijätti uutisoi kalsarikänneistä otsikolla ”Getting Tipsy at Home in Your Underwear”. Artikkelissa kerrotaan, että ”pantsdrunk”-ilmiö on alkanut levitä koronakaranteenin myötä myös Yhdysvalloissa. Siinä haastatellaan newyorkilaista Ray Hudsonia, joka on ryhtynyt harrastamaan kalsarikännejä.

– En aina juo alkoholia kalsarisillani, mutta kun juon, kerron kaikille sen olevan suomalainen perinne, 33-vuotias lääkäri Miles Teller puolestaan kertoi äskettäin Twitterissä. Hän kuuli ilmiöstä vieraillessaan viime kesänä Suomessa, jossa hän tutustui samalla myös Lonkeroon.

Lehden mukaan ilmiölle on paitsi oma sanansa, mutta myös emoji-merkki, jossa yhdistyvät oluttuoppi ja harmaat alushousut tai nainen ja viinilasi. The New York Timesin mukaan nyt jos koskaan kalsarikänneille on tilaisuus muodostua trendikkääksi, kun miljardit ihmiset joutuvat väkisin viettämään aikaa kotonaan.