Ilmatieteen laitos: Sää kylmenee pääsiäiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat saaneet nauttia vaihtelevista kevätolosuhteista, kun takatalvi on tuonut lunta etelää myöten ja viikkoa myöhemmin on ollut alkukesää muistuttavat lämpötilat. Ilmatieteen laitoksen keskiviikkona 8. huhtikuuta laatiman ennusteen mukaan sää kylmenee pääsiäiseksi.

Pääsiäisen pyhinä sataa paikoin vettä, räntää ja lunta. Lämpötila kohoaa päivisin noin viiteen asteeseen Lappia lukuun ottamatta, jossa on päivisinkin pakkasta. Tämä johtuu kylmästä luoteisvirtauksesta, joka alkaa pitkäperjantaina.

Koko pääsiäiseksi luvataan räntä- ja vesisadetta sekä myrskyä merille. Vasta maanantai on enimmäkseen poutainen, kun sateet ovat väistyneet. Lämpötila painuu öisin pakkasen puolelle suuressa osassa maata. Päivisin lämpötila kohoaa plussalle viiden asteen molemmin puolin. Vain Lapissa lämpötila jää päivälläkin pakkasen puolelle.