Brittien nuorin koronapotilas on vain 12-viikkoinen – tartunta yllätti lääkärit

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Englantilainen perheenäiti Jade Watson oli huomannut illalla nukkumaan mennessä, että hänen 12-viikkoinen vauvansa Winter-Rose oli tuntunut kuumeiselta. Myöhemmin sairaalassa kävi ilmi, että vauva oli saanut koronavirustartunnan.

Jade oli herännyt yöllä tarkastamaan vauvan lämpötilaa ja huomasi heti, että pikkuinen oli hehkuvan kuuma. Kuumeen lisäksi vauvan hengitys oli kuulostanut vaivalloiselta. 27-vuotias Jade Watson oli soittanut paikalle ambulanssin, jolla oli kestänyt kolme tuntia saapua paikalle.

Vanhemmat lääkärit eivät aluksi olleet halunneet testata vauvaa koronaviruksen varalta äidin pyynnöistä huolimatta, koska he olivat sitä mieltä, että virus ei tartu vauvoihin. Lopulta nuorempi hoitaja testasi Winter-Rosen, jonka testitulos yllätti lääkärit. Vauva oli saanut koronavirustartunnan.

Kolmen kuukauden ikäinen tyttö sai antibiootteja kuumeen laskemiseksi. Hän pääsi kotiin sairastamaan oireiden laannuttua. Daily Mail -sivuston mukaan ei vielä tiedetä miten ja keneltä virus oli tarttunut vauvaan. Perheenäiti oli aiemmin kokenut päänsärkyä, johon ei ollut lääke auttanut, mutta muita oireita Jade Watsonilla ei ollut aiemmin ollut.