Ulkomaalainen rattijuoppo yritti poliisia karkuun Laitilassa – pakomatka päättyi putkaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisipartio huomasi reippaalla ajotyylillä vastaan tulleen henkilöauton Laitilassa Varppeentiellä sunnuntaina kello 01:35. Poliisit päättivät pysäyttää auton ja kytkivät hälytys- ja pysäytysvalot poliisiautoon päälle. Auto lähti pakoon.

Ylinopeutta ajanut auto kiihdytti vauhtiaan entisestään Laitilan Keskustielle ja sieltä Syttyäntielle. Poliisit ajoivat auton perässä. Ajoneuvo ajautui ulos tieltä kääntyessään Palmusentielle.

Auto pysähtyi lopulta Palmusentiellä olevalle parkkialueelle. Auton kuljettajana toiminut ulkomaalainen mies otettiin kiinni. Mies puhalsi 1.08 promillea ja poliisiasemalla suorittettu tarkkuusalkometrikoe antoi tuloksen 0,74 mg/l. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.