Mies lähti polkupyörävarkaiden perään Pöytyällä – olivatkin poliisin vanhoja tuttuja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Varkaat veivät sähköpolkupyörän Pöytyän Salomäentieltä yksityisasunnon pihalta keskiviikkoaamuna. Sen jälkeen varkaat siirtyivät saman tien varrella sijaisevalle vapaa-ajan kiinteistölle. Polkupyörävarkaat murtautuivat mökkiin ja sen piharakennukseen.

He anastivat sieltä kallista konjakkia ja siimaleikkurin. Yhtäkkiä sähköpyörän omistaja tuli paikalle. Tekijät lähtivät juoksemaan polkupyörän omistajaa pihojen poikki karkuun. Sähköpyörä jäi mökin seinustalle.

Pyörän omistaja sai naapurimieheltä kyydin, jonka avulla he saivat tavoitettua ja tunnistettua varkaissa olleet pojat paikallisksi ja parikymppisiksi nuorukaisiksi. He jatkoivat karkumatkaansa. Miehet olivat poliisille entuudestaan tuttuja ja heidät löydettiin myöhemmin kodistaan. Toisen miehen hallusta putosi kiinnioton yhteydessä pieni pussukka, jossa epäillään olevan pieni määrä amfetamiinia. Heitä epäillään varkauksista sekä huumausaineen käyttörikoksesta.