64-vuotias pääsi hävittäjän kyytiin – laukaisi vahingossa heittoistuimen

Ohhoh! · Tim Isokivi

64-vuotias ranskalaismies sai lahjaksi ainutlaatuisen kokemuksen hävittäjälentokoneen matkassa. Lento kuitenkin päättyi yllättävällä tavalla miehen laukaistua vahingossa heittoistuimen.

Puolustusalan yrityksen johtotehtävissä työskentelevä mies sai maaliskuussa kollegoiltaan lahjaksi mahdollisuuden olla mukana lentämässä Rafale B -hävittäjällä. Miehellä ei ollut aikaisempaa kokemusta tai edes erityistä kiinnostusta lentämistä kohtaan, mutta hän ei kehdannut vastata tilaisuuteen kieltävästi. Niinpä hän osallistui matkustajana kolmen hävittäjän harjoituslentoon.

Koneen noustessa yläilmoihin matkustaja panikoi ja alkoi hapuilemaan jotain, mihin voisi tarttua. Hän tuli vahingossa painaneeksi heittoistuimen laukaisunappia. Kaiken lisäksi miehen kypärä ei ollut kunnolla kiinni, joten se lensi samalla pois hänen päästään.

Matkustaja laskeutui turvallisesti maan pinnalle laskuvarjon ansiosta. Hävittäjäkoneen pilotin heittoistuin ei lauennut, ja niinpä hän kykeni ohjaamaan koneen takaisin kentälle. Buzzfeedin mukaan tapausta tutkineet viranomaiset totesivat kyseessä olleen stressistä ja tilanteen yllättävyydestä johtunut vahinko.