Notre Damen palosta vuosi – korjaustyöt keskeytettiin kornaviruksen vuoksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi viime vuoden suurimmista uutisista oli Pariisin Notre Damen tuhoisa tulipalo. Palon alkamisesta on ehtinyt vierähtää jo vuosi, ja tällä hetkellä maailma painii katedraalin paloa suuremman luokan katastrofin kanssa.

850 vuotta vanhan katedraalin korjaustyöt keskeytettiin tositaiseksi maaliskuun puolivärlissä. Korjaustöitä johtavan Jean-Louis Georglinin mukaan Notre Dame voitaisiin kuitenkin edelleen avata suunnitellusti vuonna 2024 mikäli korjaustöiden jatkuminen suunnitellaan hyvin, uutisoi The Guardian. Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti maanantaina maan karanteenitoimien jatkuvan vielä ainakin kuukauden ajan.

Notre Damen tulipalo alkoi 15. huhtikuuta 2019. Liekit levisivät nopeasti tornista katedraalin katolle, valaisten Pariisin iltataivaan. Palon seuraavaan päivään jatkuneissa sammutustöissä oli mukana satoja palokunnan edustajia.