Hallitus päätti: Kesäfestivaalit on peruttu heinäkuun loppuun saakka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin miten koronakriisin johdosta esimerkiksi Ruisrock-festivaali ilmoitti eilen peruuntumisesta tämän kesän tilaisuuden osalta. Hetki sitten pääministeri Sanna Marin kertoi tiedotustilaisuudessa, että hallituksen näkemyksen mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuuksia ei tämän hetken tietojen mukaan sallita ennen 31. heinäkuuta.

Tiedotustilaisuuden perusteella yli 500 hengen yleisötapahtumia voidaan tämän hetken tietojen mukaan järjestää taas elokuussa normaalisti. Suomessa on monia kesätapahtumia, jotka on alunperinkin ollut määrä järjestää elokuussa. Esimerkiksi Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest on määrä järjestää vasta elokuun lopussa 21.-22. elokuuta. Monet kesätapahtumat ovat Staran saamien tietojen mukaan jo ennakkoon suunnitelleet siirtämistä heinäkuulta elokuulle ja jopa syyskuulle saakka.

Hallitukselta ei ole tulossa taloudellista tukea tapahtumille, jotka joudutaan nyt perumaan hallituksen päätöksen perusteella. Pääministeri Marin toivoi, että tapahtumien järjestäjillä on vakuutuksia peruuntumisen varalta. Aiemmin hallitus päätti sulkea ravintolat, ja silloin eduskunta velvoitti yksimielisesti hallituksen tukemaan ravintoloita taloudellisesti. Hallitus ei kuitenkaan ole noudattanut eduskunnan päätöstä.