Tappajaherhiläiset levisivät Yhdysvaltoihin – surmaavat kymmeniä ihmisiä vuosittain

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 2020 on ehditty pelätä kolmatta maailmansotaa, todistaa Australian tuhoisia maastopaloja ja kokea maailmanlaajuinen pandemia. Nyt amerikkalaiset ovat saaneet riesakseen myös vaaralliset herhiläiset.

Vesa mandarinia -laji tunnetaan suomeksi nimellä kiinanherhiläinen, mutta yhdysvaltalaiset tutkijat ovat ehtineet antaa hyönteisille jo enemmän huomiota herättävän lempinimen murhaherhiläinen. Jopa viiden sentin pituisiksi kasvavia herhiläisiä on havaittu ensi kertaa Yhdysvalloissa. Erityisesti havaintoja on tehty Washingtonin osavaltiossa.

Herhiläiset hyökkkäävät mehiläisten kimppuun ja tuhoavat niiden pesiä. Yhdysvaltalaiset mehiläishoitajat ovat CNN-uutissivuston mukaan törmänneet järkyttäviin näkyihin kiinanherhiläisten jätettyä taakseen kuolleita mehiläisiä, joiden päät on revitty irti.

Valtavat herhiläiset eivät suinkaan uhkaa ainoastaan mehiläisiä. Kiinanherhiläisten myrkky on verrannollinen käärmeiden myrkkyyn, ja useampi pistos voi tappaa ihmisen. Pelkästään Japanissa kiinanherhiläisten pistoihin kuolee vuosittain jopa 40 ihmistä.