Näin metsäpalo näkyy lentokoneeseen – nyt täytyy olla tarkkana tulen kanssa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Etelä-Karjalan pelastuslaitos on julkaissut kuvia metsäpalojen valvontalennolta. Tulipalot huomaa helposti ilmasta käsin, kun savu kohoaa korkeuksiin kohteestaan.

– Ruoholahden palokunta kävi avaamassa yhdessä Imatran Ilmailukerhon kanssa Etelä-Karjalan metsäpalojen valvontalentokauden. Reitillä 9 tähystäjän katseeseen tarttui maastopalo. Tulen taikka grillien kanssa on syytä olla äärimmäisen varovainen, jottei pääse luonto kärähtämään, Etelä-Karjalan pelastuslaitos uutisoi Facebookissa kuvien kera.

Ilmatieteen laitos antaa metsäpalo- ja ruohikkopalovaroituksia maaperän ollessa kuivaa. Kevät on ruohikkopalovaroitusten aikaa. Etelä-Karjalassa on tällä hetkellä metsäpalovaroitus ja avotulen teko on kielletty.

https://www.facebook.com/ekpelastus/posts/3936471056394627