Vantaalla kaksi räjähdystä – poliisi pyytää havaintoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vantaalla räjähti kaksi kertaa keskiviikkoaamuna. Ensimmäinen räjähdys tapahtui Kulomäentiellä noin kello neljän aikaan aamuyöstä. Siilireitin bussipysäkin metallinen roska-astia oli räjäytetty. Roskis irtosi seinästä ja liitoksistaan.

Räjäytyksen seurauksena linja-autokatoksen peltinen katto vääntyi. Roska-astian sisältö levisi pysäkin ympäristöön. Toinen räjähdys tapahtui tuntia myöhemmin Katriinantiellä. Jälleen kohteena oli bussipysäkin roska-astia. Astia tuhoutui ja sen sisältö levisi asfaltille ja ojan puolelle.

Yksi pysäkin rakenteellinen kantava pylväs lähti maasta irti ja pysäkin istuimen metallinen jalka vääntyi. Bussipysäkin muovinen seinä irtosi räjähdyksen seurauksena kokonaan irti. Poliisipartiot suorittivat paikoilla teknistä tutkintaa. Havaintoja tekijöistä voi ilmoittaa sähköpostitse: rek2.ita-uusimaa@poliisi.fi tai vihjenumeroon 0295413636.