Jasper Pääkkönen esittää Lauri Törniä Spike Leen sotaelokuvassa – esimakua trailerissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisnäyttelijä Jasper Pääkkösen yhteistyö Blackkklansman-ohjaaja Spike Leen kanssa jatkuu. Näyttelijä nähdään myös Leen Netflixille ohjaamassa uudessa sotaelokuvassa Da 5 Bloods.

Da 5 Bloods kertoo neljästä afroamerikkalaisesta Vietnam-veteraanista. He palaavat maahan sodan jälkeen etsiäkseen edesmenneen partiojohtajansa jäänteitä ja samalla kätkettyä kulta-aarretta. Esimakua elokuvasta saadaan tuoreen trailerin muodossa.

Pääkkösen rooli elokuvassa ei ole kuka tahansa, vaan todellinen historian henkilö Lauri Törni. Myös Larry Thorne -nimellä tunnettu Törni oli sekä Suomen, Saksan että Yhdysvaltojen armeijassa palvellut suomalaissotilas joka menetti henkensä Vietnamin sodassa helikopterionnettomuudessa.

Da 5 Bloodsin rooleissa nähdään myös muun muassa Chadwick Boseman, Jean Reno, Isiah Whitlock Jr. ja Van Veronica Ngo. Elokuva ilmestyy Netflixiin 12. kesäkuuta 2020.