VR lisää vuoroja – junaliikenne palaa lähes normaaliksi

Matkailu · Terhi Piiroinen

VR liikennöi tällä hetkellä koronaviruspandemian takia noin puolet normaaleista junavuoroista. Liikenne palaa pikkuhiljaa kohti normaalia ja yhtiö lisää 15. kesäkuuta merkittävästi junavuoroja. Samalla yö- ja autojunat palautetaan liikenteeseen.

Junavuoroja lisätään siten, että yhtiö pääsee 85 prosenttiin normaalista liikennöinnistä. Junavuoroja lisätään etenkin isompien kaupunkien välillä. Yhtiön mukaan kotimaan matkailu on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan aiemmin.

Junasiivouksissa on siirrytty käyttämään desinfioivia pesunesteitä ja kosketuspintojen puhdistamista on tehostettu. Asiakkaiden kannattaa muistaa vastuullinen matkustustapa turvaväleineen ja huolehtia omasta hygieniasta riittävästi. Ruuhka-aikoja kannattaa välttää.