Kendall Jenner joutuu maksamaan 90 000 dollaria – mainosti Fyre-festivaalia Instagramissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Bahamalla Exuman saarella järjestetty Fyre Festival sai rikkaat rahoittajat taakseen muun muassa näyttävän markkinoinnin avulla. Muun muassa Kendall Jenner, Bella Hadid ja Emily Ratajkowski mainostivat tapahtumaa näyttävästi sosiaalisessa mediassa.

Malleille on maksettu jättisummia festivaalin markkinoimisesta. Kendall Jennerin kerrotaan saaneen 275.000 dollaria omalla Fyre-festivaalia markkinoivalla julkaisullaan. Nyt hän on tehnyt oikeuden ulkopuolella sopimuksen, jonka mukaan hän maksaa summasta takaisin 90.000 Fyre-festivaalin velkojille. Jenner ei kertonut seuraajilleen saaneensa rahaa festivaalin markkinoimisesta, Page Six uutisoi.

Lisäksi malli antoi seuraajiensa olettaa, että hänen lankonsa Kanye West esiintyy mahdollisesti tapahtumassa. Fyren piti olla kaikkien aikojen luksusfestivaali, mutta totuus oli kuin liveversio Selviytyjät-realitysarjasta. Festivaalista on tehty myös dokumentti suoratoistopalvelu Netflixiin. Tapahtuman järjestäjiltä vaaditaan yhteensä sadan miljoonan dollarin korvauksia ja sen puuhamies Billy McFarland on tuomittu petoksista kuuden vuoden vankeusrangaistukseen.