NASA etsii vapaaehtoisia – suljetaan kuukausiksi venäläiseen laboratorioon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalinen eristäytyminen on tullut monille tutuksi koronakriisin vuoksi. Aivan kenellä tahansa olisi tuskin kuitenkaan rahkeita viettää ulkomaailmalta suljetussa tilassa 243 vuorokautta.

NASA on ilmoittanut etsivänsä vapaaehtoisia sosiaalisen eristäytymisen kokeeseen. Koehenkilöt suljetaan Venäjällä sijaitsevaan koelaboratorioon, jossa heidän tulee viettää kahdeksan kuukautta. NASAn tavoitteena on tutkia eristäytymisen psykologisia ja fyysisiä vaikutuksia olosuhteissa, jotka muistuttavat tulevaisuuden Mars-lentoja.

Kokeeseen etsitään 30-55 -vuotiaita Yhdysvaltojen kansalaisia jotka osaavat sekä englantia että venäjää. Koehenkilöiltä toivotaan joko maisterin- tohtorin- tai lääketieteen papereita tai sotilaskoulutusta.