Huijausviestejä Handelsbankenin nimissä – näyttävät yllättävän aidoilta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Tietoja kalastellaan nykyään huijausviesteillä, jotka on laadittu ammattimaisesti ja näyttävät aidoilta. Nyt liikkeellä on huijausviesti, joka ohjaa käyttäjänsä aidon näköiselle sivustolle antamaan tili- ja yhteystietoja.

– Handelsbanken ei milloinkaan lähetä sähköpostia, jossa asiakasta pyydetään vahvistamaan henkilöllisyytensä pankkitunnuksilla tai antamaan korttitiedot. Handelsbanken ei myöskään soita asiakkaalle ja pyydä häntä antamaan verkkopankin salasanoja puhelimessa. Jos asiakas on jo luovuttanut tietoja kalastelusivun kautta, hänen tulee ottaa välittömästi yhteyttä omaan konttoriinsa ja noudattaa saamiaan toimintaohjeita, pankki painottaa.

Viesteissä viitataan esimerkiksi asiakastietojen päivitykseen tai EU-direktiiviin ja uuden tunnuslukulaitteen tilaamiseen. Vastaanottajaa pyydetään siirtymään linkin kautta kalastelusivustolle, joka on Handelsbankenin verkkosivujen näköinen. Handelsbankenin nimissä lähetetyt kalasteluviestit voi lähettää edelleen sähköpostitse osoitteeseen phishing_fi@handelsbanken.fi ja sen jälkeen poistaa.